Het kan zijn dat je vooraf moet reserveren.
Er is dit jaar geen informatiemarkt en geen programmaboekje.
Er is wel een informatiepunt in het Boter- en Broodhuisje van de Martinikerk, geopend van 10.00 tot 16.00 uur.
Kijk voor meer informatie op openmonumentendag.nl.
Naar Buiten!
Op deze Monumentendag in coronatijd wordt een link gelegd met gezondheid in de stad Groningen.
1. Doe-het-zelf tour op de fiets of te voet.
In en rond de binnenstad staan tijdens Open Monumentendag 16 bordjes in de grond: een minitentoonstelling in de buitenlucht.
De bordjes markeren plekken die wat vertellen over ziekte en gezondheid in Groningen. Bij het informatiepunt in het Boter- en Broodhuisje of bij de Groningen Store in het Forum kunt u een plattegrond afhalen met daarop de plek van de bordjes.
2. Anderhalve meter tours.
Drie deskundige gidsen nemen u mee langs die plekken in de stad die symbool staan voor de relatie tussen stad en gezondheid. Iedere gids kiest zijn eigen route, die elk zo’n anderhalf uur duren. Alle tours starten bij het informatiepunt bij het Boter- en Broodhuisje van de Martinikerk. De groepjes blijven klein, zodat iedereen het goed kan verstaan en de anderhalve meter afstand goed uitvoerbaar is. Eén tour gaat per fiets, de andere twee gaan te voet. Vertrek is om 11.00 uur en om 14.00 uur.
Wilt u deelnemen?
Stuur dan een mail naar omd@platformgras.nl met het gewenste tijdstip en geef de voorkeur aan voor wandelen of fietsen. Het aantal deelnemers is maximaal 10.
3. Audiotour: Gezond in Groningen.
Speciaal voor Open Monumentendag is een audiotour gemaakt. Onderweg hoort u van alles over de relatie tussen ziekte en gezondheid in de stad. U kunt de tour downloaden. Kijk op de site van Platform Gras en volg de instructies.
Een speciaal project voor Open Monumentendag is in de kerk in Leegkerk, Leegeweg 38 in Groningen.
Het Rumoer presenteert: Lucid Extinction + guests: ‘Experimental flows wichever way the wind blows’. Soundscapes, video en spoken word.
Meerdere sessies tussen 12.00 en 17.00 uur.