Textiel

Oproep voor wijkinitiatieven rondom kleding/textiel

Stichting Groener Groningen is op zoek naar wijkinitiatieven die in de maand september 2024 iets doen rondom het thema kleding/textiel, denk aan: ruilbeurzen, kledingreparatie, workshops, noem maar op!

Waarom?

Groener Groningen geeft samen met vele partners een maand lang groene en lokale textielinitiatieven een podium! Samen maken wij een geluid tegen de bergen textielafval en vóór een milieuvriendelijke textielbranche. Met onze event maand Kleer’nZooi XXL zetten wij vol in op bewustwording bij het grote publiek, want alleen met zijn allen kunnen we de ontwikkelingen richting een duurzame textielbranche versnellen!

Er gebeurt al veel in de wijken maar de initiatieven hebben vaak niet de communicatiekracht om een groter publiek te betrekken. Stichting Groener Groningen heeft 10 communicatieprofessionals die vrijwillig meewerken om Groningers bewuster te maken van duurzame initiatieven. Hiermee helpen we elkaar voor meer bekendheid en zorgen we ervoor dat inwoners na deze maand de initiatieven ook beter weten te vinden. Kleer’nZooi XXL wordt op 5 oktober afgesloten met een knaller van een event waarin alle onderdelen rondom duurzame kleding samenkomen in de Martinikerk en het Forum. Vorig jaar hadden we 2100 bezoekers en dit jaar doen we daar graag een flinke schep bovenop. Help mee!

Weet jij een kledinginitiatief dat een tof podium kan gebruiken?
Mail naar ferrick@groenergroningen.eu of bel/app naar 06-23003205.

Voor meer info kijkt u hier:
https://www.haalallesuitjeafval.nl/groningsgoud/
https://www.groenergroningen.eu/sustainable-moments/